Posttraumatische dystrofie, wat is het?

Zegt de term posttraumatische dystrofie jou iets? Als dat niet het geval is ben je niet de enigste. Het komt namelijk redelijk weinig voor. Dat maakt het natuurlijk niet minder erg als je er toch last van krijgt. Het is een aandoening die niet heel erg bekend is bij veel mensen, maar toch grote gevolgen kan hebben voor het leven van mensen. We gaan het in dit artikel eens met je doornemen. Als je op het internet gaat kijken en gaat zoeken naar de aandoening, dan zal je zien dat posttraumatische dystrofie een wat vreemde aandoening is. De aandoening zorgt ervoor dat ledematen gaan opzwellen. Het kan er behoorlijk eng uitzien. Bij posttraumatische dystrofie Vrij van Pijn zien ze dit vaker.

Meestal zal dit gebeuren nadat er letsel is ontstaan aan een ledemaat. Het is dus een gevolg van het letsel en kan de patiënt erg veel intense pijn bezorgen. Het letsel waar we het over hebben is bijvoorbeeld een verstuikte pols of enkel. Dit soort letsel is over het algemeen redelijk onschuldig, maar de posttraumatische dystrofie die erna kan ontstaan is dan erg heftig. Er wordt gezegd dat het een soort overreactie van het lichaam is naar de zenuwen op de plek van het letsel. Alsof het lichaam bepaalde signalen naar de plek van het letsel blijft sturen.

Behandeling van posttraumatische dystrofie

 

Wanneer je te maken krijgt met deze aandoening, dan is dat redelijk uniek. Veel mensen die bijvoorbeeld een verstuikte pols of enkel hebben, zullen gewoon herstellen zonder PD te ontwikkelen. Als je er toch last van krijgt, is het natuurlijk belangrijk om een huisarts te bezoeken. Vaak zal de huisarts je vervolgens doorverwijzen naar een specialist om te kijken naar mogelijkheden. Aangezien mensen vaak erge pijn hebben, zal er zeker ook een nadruk liggen op het verlichten van deze pijnklachten in combinatie met het oplossen van de aandoening. Dit artikel bevat geen medisch advies, neem bij klachten altijd contact op met uw huisarts.