baby zwanger

Ben ik zwanger? Zo kom je erachter

baby zwangerDenk je dat je misschien zwanger bent dan is het natuurlijk super belangrijk om hier zo snel mogelijk meer duidelijkheid over te krijgen. Het eerste wat je moet doen is kijken of je last hebt van de vaste symptomen. Dit zijn bijvoorbeeld een misselijk gevoel, niet ongesteld worden, pijnlijke borsten en hoofdfijn. Lees meer op kleinmaarkrachtig.nl

Het feit dat je last hebt van deze symptomen hoeft natuurlijk nog niet te betekenen dat je zwanger bent. Je komt er pas achter of je zwanger bent als je een zwangerschapstest hebt gedaan. Deze kan je gewoon bij de supermarkt of de apotheek kopen. Belangrijk is om deze zwangerschapstest pas te doen als je een dag over tijd bent. Mocht je nu jong zijn en het spannend vinden om de zwangerschapstest te kopen dan kan je altijd nog een zwangerschapstest via internet bestellen.

Anticonceptie is niet genoeg

Een fout die veel meisjes maken is dat zij denken dat anticonceptie genoeg is. Hoewel het inderdaad zo is dat anticonceptie de kans aanzienlijk verminderd hoeft dit niet te betekenen dat dit altijd het geval is. De kans dat je zwanger raakt tijdens het slikken van anticonceptie is groter als je de pil niet met de juiste regelmaat slikt. Hou je dus echt aan je dosering als je wilt voorkomen dat je zwanger wordt. Op die manier voorkom je dat je voor eventuele verrassingen komt te staan als je te jong bent om een kind op te voeden.